Lasagnen er bagt med
lag af frisk laks, dampede porrer og en cremet ostesauce. Desserten er en
trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede hasselnødder.
Lasagne med laks og porrer
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/bagetid: ca. 1 time
#
500 g laksefilet
uden skind
salt og friskkværnet
peber
5-6 porrer
200 g friske
lasagneplader
Bechamelsauce:
15 g smør
2 spsk hvedemel
2½ dl grønsagsvand
2½ dl piskefløde
125 g revet ost
Salat:
1 bakke vårsalat
1 lille hoved sprød,
grøn salat
3 spsk olie
2-3 tsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør: evt. brød
*
Skær laksen i skiver
på 3-4 mms tykkelse, og krydr dem med salt og peber.
Rens porrerne, og
snit dem fint.
Damp dem i lidt
letsaltet vand i ca. 5 min., og krydr med salt og peber.
Sauce: Smelt smør i
en gryde, rør melet i, og bag det igennem.
Tilsæt gradvist
grønsagsvand og fløde under omrøring, og kog i 5 min.
Smag til med salt og
peber.
Byg lasagnen op i et
smurt ovnfast fad; start med porrer, så sauce, laks og lasagneplader.
Gentag lagene, og
slut af med sauce.
Bag lasagnen midt i
ovnen ved 175 °C i ca. 30 min., til den er gennembagt.
Drys med revet ost,
og bag videre i 5-10 min., til osten er smeltet.
Server med salat
blandet med dressing, og giv evt. brød til.
Svesketrifli
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 2-3 timer.
#
3 dl koncentreret
blåbærsaft (eller portvin)
250 g tørrede
svesker
12 makroner
Vaniljecreme med nødder:
1 stang vanilje
40 g sukker
1½ dl mælk
1 dl piskefløde (+
evt. lidt ekstra)
2 æg
1 spsk majsstivelse
50 g
hasselnøddekerner
*
Giv saft eller
portvin et opkog, og hæld den over sveskerne, så de er dækkede.
Lad dem trække i et
par timer.
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
Pisk mælk og fløde
sammen med æg, majsstivelse, og vaniljesukker.
Bring det i kog, og
kog det under omrøring i 3-4 min.
Hæld cremen i en
skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.
Læg makroner i
portionsglas, og fordel de udblødte svesker og saften i glassene.
Rist nødderne på en
tør pande, og gnid de løse hinder af i et stykke køkkenrulle.
Hak nødderne, og rør
dem i cremen.
Tilsæt evt. lidt
ekstra fløde, og fordel cremen i glassene.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin