Denne lasagne er meget nem at lave, fordi der kun skal laves
en sauce. Forrygende lasagne med en lækker kombination af skinke og spinat samt
en cremet sauce. Den tager ikke lang tid at lave
Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 1 time. Fryseegnet. 4
personer.
#
½ liter mælk
½ dl hvedemel
500 g frossen, hel
bladet spinat
1 tsk fintrevet skal
af en usprøjtet citron
2 fed hvidløg
(finthakkede)
salt og peber
10 lasagneplader
200 g kogt skinke (i
skiver)
125 g frisk
mozzarella
Tilbehør:
1 salathoved
4 tomater
1 lille løg
2 spsk olie
1½ spsk citronsaft
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Pisk mælk og mel
sammen i en gryde.
Kog op under
piskning.
Tilsæt den frosne
spinat og lad saucen simre, til spinaten er optøet.
Rør ofte, så saucen
ikke brænder på.
Tilsæt citronskal og
hvidløg og smag saucen til med salt og peber.
Læg lidt sauce i
bunden af et ovnfast fad, ca. 30x20 cm.
Læg et lag
lasagneplader og herpå ca. en fjerdel af saucen.
Læg et lag
skinkeskiver oven på saucen.
Læg et nyt lag
lasagneplader, så sauce, skinke og lasagneplader igen.
Slut med et lag lasagneplader.
Riv mozzarellaen
groft på et rivejern og drys den jævnt ud over lasagnen.
Dæk fadet med
stanniol og bag lasagnen i ovnen i ca. 40 min.
Fjern stanniolen, skru
ned til 150 °C og bag lasagnen videre, til den er gyldenbrun på toppen.
Skyl imens salaten
og tør den godt.
Bryd den i store
stykker.
Skær tomaterne i
både og hak løget fint.
Pisk olie og
citronsaft sammen med ¼ tsk salt og lidt friskkværnet peber.
Vend salaten
grundigt sammen med tomater og dressing.
Server lasagnen med
salaten til.
Tips: Lasagnen kan
fryses også selvom der er spinat i saucen. Du skal bare sørge for, at den
bliver kølet hurtigt af, efter den er lagt sammen. Hvis den er lagt i fryseren
en times tid efter, at den er lagt sammen, er det fint. Lad den stå og køle af
på køkkenbordet eller i køleskabet inden den fryses. Lad den frosne lasagne tø
op i køleskabet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin