Logo

Spinatlasagne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatlasagne

 

Hver uge serveres der lasagne på rigtig mange middagsborde rundt omkring i Danmark, og det forstår vi godt. Lasagne er nemlig både lækkert og lynende hurtigt, og så vækker det glæde og mæthed hos både store og små.

Har du lyst til at give din klassiske lasagne et lille diskret smagstwist eller er du blot på jagt efter lidt flere grønne strejf på middagsbordet, så er denne spinatlasagne lige noget for dig! Vil du have en lækker salat til, kan vi anbefale en frisk tomatsalat til.

Personer: 4. Tid:25 minutter. Ovntid: 25 minutter

 

# Det skal du bruge til spinatlasagne:

16-20 lasagneplader, gerne grønne

ovnfast fad

 

Ostefyld:

1 bundt basilikum

1 fed hvidløg

200 g friskost, fx ricotta eller hytteost

1-2 spsk. pinjekerner

salt og friskkværnet peber

2 æg

 

Spinatfyld:

500 g frisk spinat

1 tsk smør

salt og friskkværnet peber

1 kugle frisk mozzarellaost

revet parmesanost efter smag

*

Sådan laver du spinatlasagne:

Ostefyld: Hak basilikum og hvidløg.

Pisk det sammen med friskost, pinjekerner, salt, peber og æg i en skål.

Tænd ovnen på 200 °C.

Smør et ovnfast fad, og læg lidt af ostefyldet i bunden af fadet.

Dæk med et lag lasagneplader.

Læg lidt mere af ostefyldet på, og læg et nyt lag lasagneplader over.

 

Spinatfyld: Skyl spinaten godt, og damp den i 20 sekunder med blot få skefulde vand i gryden.

Hæld vandet fra, og tilsæt smør, salt og peber.

Læg halvdelen af spinaten oven på lasagnepladerne i fadet.

 

Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel halvdelen af skiverne oven på spinaten.

Dæk med et lag lasagneplader.

Fordel resten af ostefyldet ovenpå og så endnu et lag lasagneplader.

Slut af med det sidste spinat, mozzarellaskiver og et lag revet parmesan.

Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til ostefyldet er stivnet.

Lad lasagnen hvile lidt i ovnens eftervarme.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 907 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her