De første spæde rødbeder er en lige så stor delikatesse som de første nye kartofler og kogetiden er heller ikke længere. Den purpurrøde farve er en smuk kontrast til alt det grønne, og den milde og let sødlige smag er en fin kontrast til det bitre i fx salat, valnøddekerner eller det syrlige i fx ribs.
6-8 nye rødbeder med top
1 spsk pastis (Pernod e.l.)
100 g ribbede ribs
3 dl tørrede linser
2 spsk oliven- eller valnøddeolie
1 spsk balsamico eddike
½ bundt hakket persille
1 bundt skåret purløg
20 g hakkede valnøddekerner
Snit 8 spæde rødbedestilke i små strimler.
Kog rødbederne 15 min. og kom dem straks i koldt vand.
Gnid skrællen af og skær de lune rødbeder i både.
Stænk dem med pastis og drys ribs over.
Kog linserne efter anvisning på pakken, gerne i en god bouillon.
Rør olie og eddike sammen og vend det med de varme linser.
Krydr med salt og peber og vend krydderurter, de fintsnittede rødbedestilke og valnøddekerner i.
Lad det trække 1-4 timer.
Anret rødbeder og ribs på de marinerede linser og byd et godt landbrød til.
Tips: De små krydrede linser fra Puy i Frankrig er de bedste.
Frugt og grønt pr. person: ca. 300 g