Logo

Oksecarpaccio som på Harrys bar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksecarpaccio som på Harrys bar

 

Carpaccio blev opfundet af kokken på Harrys bar i Venedig, da en gæst, en italiensk grevinde, var på kur og hverken måtte indtage kogt eller stegt kød. Retten fik navn efter en italiensk kunstner, Vittore Carpaccio, som var berømt for sin kærlighed til dybe røde farver.

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

150-200 g afpudset oksemørbrad

salt og peber

2 tsk olie

50 g mayonnaise

1-2 tsk citronsaft

1-2 tsk engelsk sauce

evt. lidt knust hvidløg

1-2 spsk mælk eller fløde

50 g parmesanost (i flager)

50 grucolasalat

*

 

Læg kødet i fryseren 1 times tid og skær det så i papirtynde skiver.

 

Bred kødet ud på 2 tallerkener, drys med lidt flagesalt og friskkværnet peber og stænk med olie.

 

Smag mayonnaisen til med citronsaft og engelsk sauce, og tilsæt mælk eller fløde til en passende konsistens.

Dryp dressingen over kødet og drys med parmesanost og rucolasalat.

 

TIPS: Du kan evt også bruge kød, som ikke er frosset: Skær kødet, så tyndt som du kan, og bank skiverne helt tynde mellem to fryseposer.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksebov og rabarberdessert med ingefærOksebov er en kødudskæring, der skal have lang tid for at blive mør. Det søde punktum er...
• Farsbrød med tzatzikiFredagens familiemiddag er et velkrydret farsbrød, som er en god variation af hakket kød....
• Bøf med rødvinssauceDu kan både bruge friskhakket, magert oksekød eller "rigtige" oksebøffer. Saucen er god...
• Æblekage med smuldredejDenne æblekage er lavet på en helt ny måde, nemlig på saftig æblemos. Den er utroligt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os