
 
En anderledes efterårsgryde med kød og en kraftig og pikant
smag af pølse, en mildere eller stærkere sort
• Vælg mager pølse, hvis du vil skære ned på fedtet og
kaffefløde i stedet for piskefløde. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Efterårsgryde med oksekød og pølser: 
400 g oksekød i tynde skiver 
300 g pølser 
1 løg 
1 fed hvidløg 
1 tsk smør eller margarine 
1 tsk oregano 
2 tsk soya 
2 J1 dl fløde 
50 g fetaost 
10 sorte oliven 
½ tsk salt 
¼ tsk sort peber 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skær kødet i tynde strimler. 
Pil og hak løget. 
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og brun kødet, tilsæt
løg, pres hvidløget over og steg til løgene er blanke. 
Læg det over i en sauterpande. 
 
2 Tilsæt oregano, soya, fløde og smuldre t fetaost. 
Krydr med salt og peber. 
Lad kødet simre nogle minutter i saucen. 
 
3 Steg pølserne på panden og læg dem over i sauterpanden
sammen med de udstenede oliven. Lad det hele simre sammen et par min. 
 
4 Garner evt. med frisk oregano og gerne også smuldret
fetaost. 
 
5 Server med let kogte grønsager og pasta eller ris. 
 
Tips & råd 
 

Pitabrød kan købes færdige i handelen. 
Du kan let bage dine egne. Prøv at bruge lidt grovere mel
til dejen. 
Til 6 brød: 30 g gær, 2½ dl vand, 1½ tsk salt, ½ spsk
honning, 2 spsk olie, 3½ dl grahamsmel og 3½ dl hvedemel. 
Ælt som en almindelig gærdej. Lad hæve en time. Varm ovnen
til 275 °C. 
Tag dejen op og ælt den igennem. 
Del den i 6 stykker og tril hver del til en bolle som
trykkes ud til en cirkel ca. 1 cm tyk. 
Vend i mel og hæv yderligere 30 min. på en plade med
bagepapir. 
Bag brødene på en hed plade i 10 min. på midterste rille. 
Lad dem køle af på en rist. Bræk toppen af brødene og fyld
dem. 
 
SERVERINGSFORSLAG
Bliver der noget tilovers, kan du servere det som fyld i
pitabrød med lidt rå grønsager. 
Erstat oksekødet med lammekød og prøv gerne forskellige
typer af pølser. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 520 = kJ 2188 
Kulhydrat 5 g Protein 33 g Fedt 41 g (71%) Fibre <1 g