Logo

Oksecurry fra Malaysia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksecurry fra Malaysia

 

Dette er en traditionel malaysisk ret som tilberedes på mindre end 1 time, men som alligevel får originalgrydens fyldighed. Familiefavorit.

• Fedtindholdet i denne ret er relativt lavt • Ris er en god niacinkilde.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Oksecurry fra Malaysia

1 kg oksekød i tern

1 løg

2 spsk smør eller margarine

2 fed hvidløg

1 tsk stødt ingefær

1 dåse Mussaman karrysauce (285 ml)

2½ dl vand

TIL RISENE:

2½ dl langkornede ris

1 løg

6 dl hønsebouillon

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kødet og lad det få stuetemperatur.

Pil og hak løget.

Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde.

Svits løg og kød hurtig, til kødet er smukt brunt på alle sider.

 

2 Pil og finhak hvidløgene og kom dem i sammen med ingefær, karrysauce og 2 li dl vand.

 

3 Læg låg på, bring i kog og lad det simre ca. 40 min, eller til kødet er mørt og saucen er jævn. Rør rundt nu og da.

 

4 Hak det andet løg, og kom det sammen med ris og bouillon i en gryde.

Bring i kog, skru ned og lad det koge under låg ca. 20 min, eller til al væske er kogt ind.

Lad risene stå 5 min. under låg inden de serveres til gryden.

 

Tips & råd  

 

Oksecurry fra Malaysia

Egen Mussaman karrysauce:

mix 1 spsk fiskefond, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 grøn (udkernet) chilifrugt og 1 tsk paprika.

 

Oksecurry fra Malaysia

Hak løg: del først løget på langs. Snit det dybt.

Skær så vandret med 2-3 snit.

Skær nu tværs over og du får lige store tern.

 

FRYSNING: Hæld en rest currygryde i fryseboxe.

Lad retten blive helt kold inden låget sættes på. Frys op til 3 mdr.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 454 = kJ 1906

Kulhydrat 35 g Protein 38 g Fedt 18 g (36%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Raclette med lufttørret kødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Smedens ferskensorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os