Trykkoger: 50-60 min. - alm. gryde: 3-4 timer. 
2 oksehaler, delt i leddene 
25 g smør/margarine 
2 gulerødder i skiver 
¼ selleri, i tern 
2 porrer, i skiver 
2 løg, i kvarte 
1 tsk hele peberkorn 
3-4 l vand 
2 spsk salt 
smørbolle af 25 g smør/margarine og 2 spsk hvedemel 
1 dl tør sherry eller madeira 
* Tilberedning
Brun oksehalerne i fedtstof i gryden, tag dem op. 
Svits grønsagerne. 
Læg oksehalerne tilbage i gryden og tilsæt vand, salt og peber. 
Trykkog 50-60 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt. 
Tag halestykkerne op - si eller purer suppen. 
Jævn suppen med smørbolle og smag den til med sherry eller madeira. 
Kom halerne tilbage i suppen og varm dem igennem. 
Tips: 
Kødet kan også efter kogning pilles af halerne og serveres på suppen.