
 
En festlig menu med saftig oksesteg og sprød kartoffelrosti.
Desserten er i denne uge for voksne: en cremet trifli med kaffe og whisky. 
 
Oksesteg med rösti og
rå vintergrønsager med hvidløgsdip 
4-5 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca. 1 time 
#
750 g tyndsteg af okse eller ungkvæg 
15 g smør 
1 spsk olie 
salt og friskkværnet peber 
 
Kartoffelrösti: 
750 g kartofler 
3 spsk olie 
 
Hvidløgsdip: 
2 friske æggeblommer 
lidt salt 
2 tsk dijonsennep 
2 tsk citronsaft eller vineddike 
2 dl neutralt smagende olie 
3 fed hvidløg 
3 spsk persille 
 
Rå grønsager: 
1 lille hvidløg 
8-12 snackgulerødder 
1 fennikel 
8 forårsløg 
1 citron 
*
Rids stegens fedtlag i rudemønster. 
Brun stegen i smør og olie på en varm pande, og krydr med
salt og peber. 
Læg den i et ovnfast fad. 
Sæt fadet i ovnen, og tænd på 150 °C med varmluft. 
Sæt et stegetermometer i midten af kødet. 
Steg i ca. 45 min., til kernetemperaturen (målt med
stegetermometer) er:
55-62 °C for rosa, 
62-68 °C for svagt rosa og 
65-72 °C for gennemstegt.
Lad kødet hvile i ca. 15 min. 
 
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af et
rivejern. 
Dup de revne kartofler lidt tørre med et rent viskestykke,
og krydr med salt og peber. 
Varm olien på en sliplet-pande. 
Form kartoflerne til en stor flade pandekage på panden, og
steg den gylden ved jævn varme i 10-15 min på hver side. 
Vend röstien vha. et stort grydelåg. 
 
Rør æggeblommer med salt, og tilsæt sennep og citronsaft. 
Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommerne bliver
tyktflydende. 
Rør derefter resten af olien i dippen i en tynd stråle, til
den er cremet. 
Smag til med knust hvidløg, hakket persille, salt og peber. 
 
Snit grønsagerne i stave eller strimler. 
Bland med citronsaft. 
 
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene. 
Server med rösti, rå grønsager og hvidløgsdip. 
 

 
Irsk whisky-trifli 
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid:
mindst 1 time. 
#
Whiskycreme: 
2 dl sødmælk 
2 æg 
1 spsk majsstivelse 
40 g sukker 
½ dl irsk
whisky (fx Tullamore Dew) 
½ dl piskefløde 
 
Trifli: 
8 italienske ladyfingers (der også anvendes til tiramisu -
eller 1 lagkagebund) 
4 espresso eller 2 dl stærk sort kaffe 
4 tsk farin 
 
Topping: 
1½ dl piskefløde 
*
Pisk mælk sammen med æg, majsstivelse og sukker i en gryde. 
Bring det i kog under piskning, og pisk konstant i 3-4 min. 
Afkøl cremen, og pisk den igennem med whisky og evt. fløde
til passende blød konsistens. 
 
Knæk ladyfingers i halve, og sæt dem i kanten af 4
portionsglas. 
Rør espresso med farin, til den er opløst. 
Hæld kaffen i glassene, og lad kagerne opsuge kaffen. 
 
Fordel whiskycremen i portionsglassene. 
Lad dem trække i ca. 1 time i køleskab. 
 
Pynt med flødeskum. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin