
 
Server kød af og til - men gør det til en god vane en gang
imellem at lave noget specielt, fx denne schweiziske bøf, en familiefavorit. 
• Afpudset, magert, rødt kød indeholder ikke så meget fedt. 
• Tomatsalsa passer perfekt til kødsmagen. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 45 min. 2 Portioner
 
# Råvarer til Oksesteg på tomatbund:
1 skive, 1½ cm tyk ca 400 g, mørt oksekød uden ben 
1 spsk hvedemel 
¼ tsk sort peber 
1 løg 
75 g blegselleri 
3¾ dl oksebouillon (eller fond) 
2 fed hvidløg 
2 tomater 
1 dåse knuste tomater 
1 laurbærblad 
¼ tsk tørret timian 
¼ tsk hvidløgspulver 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Tænd for grillen. 
Beklæd en plade med folie. 
Bland mel og peber på et stykke bagepapir. 
Paner kødet på begge sider i melet. 
Læg stegen på den foliedækkede plade og grill den smukt
brun, ca. 8 min. 
Læg den på et skærebræt og skær evt. fedt fra. 
 
2 Pil og hak løget, skær sellerien i skiver og pil og pres
hvidløget. 
Læg det hele i en gryde. 
Hæld 1 spsk af bouillonen på, og kog løg og selleri mørt,
ca. 3 min, under omrøring. 
Udkern og tern de friske tomater og tilsæt dem. 
Tilsæt også kødet, knuste tomater, resten af bouillonen,
laurbærblad, timian og hvidløgspulver. 
Bring det i kog og læg låg på. 
 
3 Braiser kødet ved svag varme, til det er færdigt og
tomatsaucen er jævn, ca. 35 min. 
Hæld saucen op på et serveringsfad, læg stegen på og server
straks. 
 
Tips & råd  
 

Til denne steg kan du godt banke kødet noget ud, inden det
simrer mørt i tomatsaucen. 
Brug en kødhammer som ikke ødelægger kødet. 
 

For at kødskiven ikke skal danne skål under stegningen, kan
du snitte fedtkanten med 2½ cm mellemrum. Fjern alt synligt fedt efter
tilberedningen. 
 
SERVERINGSFORSLAG
Basmati- eller vilde ris passer godt til. 
Glem ikke brydebrødet til at dyppe den gode salsa op med. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 186 = kJ 781 
Kulhydrat 11 g Protein 22 g Fedt 6 g (29%) Fibre 3 g