
 
Denne
klassiske dessert er blevet lavet i mindst 150 år og har fået sit navn fra
Jacques Offenbachs operette af samme navn. 
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min. 
 
#
Pocherede
pærer: 
4
pærer 
2dl
vand 
125
g sukker 
1
vaniljestang 
evt.
½ økologisk citron 
 
Chokoladesauce:
1 ½
dl piskefløde 
150
g mørk chokolade 
evt.
sukker 
 
Tilbehør:
½
liter vaniljeis 
30
g mandler 
*
 
Skræl
pærerne, og udbor kernehusene fra bunden med en skrællekniv. 
Kog
vand, sukker, den flækkede vaniljestang og evt. citronstykker i 5 min. 
Kog
pærerne i sukkerlagen ved svag varme i 10-15 min, til de er møre mærk efter med
en kniv eller kød nål. 
Lad
dem køle af i sukkerlagen. 
 
Giv
fløden et opkog. 
Pisk
små stykker chokolade i fløden. 
Smag
til med sukker, og hold saucen varm i et vandbad (en skål sat i kogende eller
meget varmt vand). 
Anret
afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesauce. 
Drys
med hakkede mandler. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin