
 
En skøn pærekage med hakkede nødder, mørk chokolade og
syltet ingefær. Nyd den til kaffen eller som dessert. 
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 1 time. Frysegnet. 1 kage / 8-1O
stykker 
 
#
2 tsk bagepulver 
150 g koldt smør 
150 g sukker 
1 æg str. L 
¾ dl mælk eller kærnemælk 
5-6 pærer 
2 spsk ingefærsirup 
100 g hasselnødder 
75 g mørk chokolade 
25 g syltet ingefær 
150 g hvedemel 
*
 
TÆND ovnen på 175 °C, og smør en springform (22 cm) med
smør. 
HAK nødder og chokolade groft. Hak den syltede ingefær fint.
 
BLAND mel og bagepulver, og hak det kolde smør i med et
mørdejsjern eller i en foodprocessor. Tilsæt sukker og nødder, og saml dejen
med æg og mælk. 
 
SKRÆL pærerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehusene. 
Skær 3 af pærerne i små stykker, og vend dem i dejen sammen
med chokolade og ingefær. 
 
FYLD dejen i formen. 
Skær de resterende pærer i skiver, og tryk dem let ned i
dejen. 
Dryp med ingefærsirup, og bag kagen midt i ovnen i ca. 1
time. 
 
TJEK med et træspid, om kagen er gennembagt, og lad den
hvile i formen 10 min., før den tages ud på en rist til afkøling. 
 
NYD kagen lun eller afkølet evt. med flødeskum eller
cremefraiche. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin