
 
Belle betyder smuk
og denne klassiske dessert er virkelig både smuk og lækker. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 15 min. 4 personer 
 
#
Pocherede pærer: 
4 pærer 
2 dl vand 
125 g sukker 
1 vaniljestang 
½ citron 
Chokoladesauce: 
1½ dl piskefløde 
150 g mørk chokolade
evt. lidt sukker 
 
Endvidere: 
½ liter god
vaniljeis 
citronmelisse til
pynt 
*
 
SKRÆL pærerne, og
fjern kernehusene fra bunden med spidsen af en skrællekniv eller et melonjern. 
 
KOG vand, sukker,
flækket vaniljestang og citron i 5 min. 
Læg pærerne i
sukkerlagen, og lad dem simre ved svag varme, til de er møre mærk efter med en
kniv eller kødnål. 
Lad dem køle af i
sukkerlagen. 
 
CHOKOLADESAUCE: Giv
fløden et opkog. 
Knæk chokoladen i
små stykker, og rør dem i fløden lidt ad gangen. 
Smag eventuelt til
med sukker. 
Hold saucen varm i
et vandbad. 
 
ANRET de afdryppede
pærer med vaniljeis og lun chokoladesauce. 
Pynt med
citronmelisse. 
 
VARIATIONER: Kog
eventuelt fløden til chokoladesaucen med hele krydderier, som kanel, allehånde
eller vanilje. 
Eller smag den
færdige sauce til med friskhakket mynte, myntedråber, fintrevet appelsinskal,
cognac eller likør. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin