Logo

Pandekager med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager med grønsager

 

Disse pikante pandekager, fyldte med blandede grønsager, må du ikke gå glip af. Lav dem allerede i aften, de er både enkle og lækre.

• Peberfrugt indeholder meget C-vitamin. • Pandekagerne er uden mælk.

Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Pandekager med grønsager

2 dl hvedemel

1 dl grahamsmel

¼ tsk salt

4 æg

3½ dl mineralvand

1½ spsk smør eller margarine

FYLD:

3 forårsløg

2-3 gulerødder

1 rød peberfrugt

2 små zucchini

3 spsk hakket persille

2 spsk hakket dild

½-1 tsk salt

¼ tsk sort peber

1 nip karry

1 tsk friskpresset citronsaft

 

* Fremgangsmåde:

1 Bland de to slags mel og saltet i en skål.

Tilsæt æggene og halvdelen af mineralvandet.

Pisk blandingen glat.

Tilsæt resten af mineralvandet.

Dæk til og lad det trække 30 min.

Konsistensen skal være som upisket piskefløde.

Spæd evt. med mineralvand. Rør rundt før bagningen.

Bag 8 pandekager.

 

2 Skyl forårsløgene og snit dem. Skær det grønne i ringe.

Skræl gulerødderne og skær dem i fine stave.

Flæk peberfrugten, udkern og striml den fint.

Skyl zucchinien og skær den i fine strimler.

 

3 Steg løgene blanke og bløde i det fedtstof, som er tilbage på panden.

Tilsæt grønsagerne og lad dem stege ca. 5 min.

Tilsæt persille og det halve af dilden.

Krydr med salt, peber, karry og citronsaft.

Fordel fyldet på pandekagerne og fold dem sammen.

Drys resten af dilden over.

 

Tips & råd

 

Pandekager med grønsager

Oste- og spinatfyld: blancher 400 g frisk bladspinat. Skyl den med koldt vand, hak den groft og lad den løbe af. Tern 100 g fetaost. Striml 100 g parmaskinke fint. Pil og pres 1 fed hvidløg. Pil og hak 1 løg fint. Lad de to slags løg stege møre og blanke i 1 spsk fedtstof. Tilsæt derefter spinat, fetaost og parmaskinke og lad det hele stege ca. 5 min. Smag fyldet til med reven muskatnød, frisk basilikum, persille, salt og peber.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 323 = kJ 1356

Kulhydrat 42 g Protein 14 g Fedt 11 g (31 %) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.478 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her