Logo

Panko

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Panko

 

Panko er en japansk rasp lavet på lyst hvedebrød, der er kendetegnet ved meget luftig krumme. Perfekt til friturestegte lækkerier

 

Panko (パン粉, Panko) er japansk rasp, der bruges til at give stegt mad så som tonkatsu et sprødt lag. Panko laves af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Den har en mere sprød og luftig tekstur end de fleste europæiske brød og absorberer ikke olie og smør, når den steges, hvilket resulterer i et lysere lag.

 

Udenfor Japan er panko blevet stadig mere populært i både asiatiske og ikke-asiatiske retter. Det bruges ofte til panering af fisk og andet godt fra havet og kan ofte findes i asiatiske levnedsmiddelbutikker og i mange store supermarkeder. Panko produceres over hele verdenen, især i asiatiske lande som Japan, Korea, Thailand, Kina og Vietnam.

 

Navnet panko har sin oprindelse i portugisisk, idet japanerne lærte at bage brød af europæerne. Pan kommer således af det portugisiske ord pão, mens -ko er et japansk suffiks, der indikerer mel, rasp, krummer eller pulver (som i komeko, rispulver, sobako, boghvedemel, og komugiko, hvedemel).

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her