Logo

Peanutbutter cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peanutbutter cupcakes

Her er brugt groft peanutbutter, men man kan også anvende den glatte udgave.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½, tsk bagepulver

4 æg

115 g groft peanutbutter

Glasur:

60 g groft peanutbutter

50 g usaltet smør

2 tsk vaniljeekstrakt

115 g flormelis, sigtet

2 spsk mælk

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør smør, sukker, mel, bagepulver og æg sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter.

Rør peanutbutter i og bland det godt.

Fordel dejen i papirformene.

Bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Rør peanutbutter, smør og vanilje sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er lyst og luftigt - det tager 1-2 minutter.

Tilsæt flormelis sammen med mælken og rør det godt sammen.

Smør glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med peanutbutter og marmelade

Følg basisopskriften.

Når kagerne er kølet af, skæres toppene af med en skarp kniv.

Brug en teske til at udhule hver kage en smule.

Placer ½ tsk jordbær­- eller hindbærmarmelade i hvert hul.

Læg toppene på igen og smør kagerne med glasur.

 

Cupcakes med peanutbutter og chokolade

Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g mørke chokoladeknapper til dejen.

 

Cupcakes med peanutbutter og fudge-glasur

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes det grove peanutbutter med glat.

Tilsæt 2 spsk kakaopulver til glasuren, efter at mælken er rørt i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her