6 æbler 
100 g sukker 
1 stang kanel eller ½ stang vanilje 
4 dl vand 
2 æggehvider 
4 spsk flormelis 
6 spsk hindbærsyltetøg eller rysteribs 
evt. cremesauce 
 
Kærnehuset stikkes ud og æblerne skrælles. 
Æblerne koges i sukkerlage, der er krydret med vanilje eller kanel, til de 
er knabt møre. 
Kog ved svag varme. 
Æblerne afdryppes og lægges i et ovnfast fad eller på tallerkener. 
Der kommes syltetøj eller rysteribs i kernehus-hullerne. 
Æggehviderne piskes til hårdt skum, smages til med flormelis som piskes ind i skummet. 
Æblerne dækkes af marengsmassen. 
Bages i en 175° varm ovn, til marengsen er gylden, ca. 10 min.
Æblerne serveres lune, og der gives evt. cremesauce til.