(6 personer)
1 kg porrer, 
500 g selleri med top, 
lidt friske fennikelblade (kan erstattes med fennikelknold), 
3 spsk  ekstra jomfruolivenolie, 
1 dl hvidvin, 
1-1,5 l vand, 
2 pasteuriserede æg, 
friskpresset saft af 1 citron, 
salt, friskkværnet peber.
Vask grønsagerne, skær porrerne i skiver (brug kun det hvide), hak fennikel og selleri (brug også selleritoppen). 
Svits grønsagerne i olie i en gryde. 
Tilsæt vin, vand, salt og peber og lad det hele simre i ca. 30 minutter. 
Pisk æggehviderne stive, tilsæt æggeblommerne, og imens du stadig pisker let, tilsætter du citronsaften og en lille smule af den varme suppe fra gryden. 
Hæld blandingen i suppen. Rør forsigtigt for at blande æg og citronblandingen godt med suppen. 
Varm suppen igennem, men lad den ikke koge, da æggemassen så vil stivne. 
Serveres med et godt brød til.