
 
Små sprøde vandbakkelser fyldt med flødeskum eller is, og
dryppet med chokoladesauce er et HIT. Vi har fyldt dem med lækkert
appelsin-flødeskum, der passer godt til den mørke chokoladesauce. 
4-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/bagetid: 45 min. 
 
Profiteroles: 
¾ dl vand 
½ dl mælk 
50 g smør 
½ spsk sukker
¼ tsk salt 
75 g hvedemel 
2 æg (100-120 g) 
1 æg til pensling 
 
Appelsincreme: 
1 appelsin [øko] 
1 spsk flormelis 
2½ dl piskefløde 
 
Chokoladesauce: 
125 g mørk chokolade 
1½ dl fløde 13% 
2-3 spsk sukker 
15 g smør 
*
Kom vand, mælk, smør, sukker og salt i en gryde, og giv det
et stille opkog, så smørret smelter.
Tag gryden af varmen. 
Sigt melet, og hæld det i gryden. 
Rør til melet er helt optaget af væsken, og bag det under
omrøring i 4-5 min - til det samler sig til en fast og glat dej. 
Hæld dejen over i en skål, og lad den køle af i 10-15 min -
til den er ca. 50 °C varm. 
Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen, og
kun så meget, at dejen falder langsomt af dejskraberen i "klumper". 
 
Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle (1 cm). og sæt
20 små runde kager, med god plads imellem hver, på en bageplade med bagepapir. 
De skal være ca. 4 cm i diameter - tegn evt. et par cirkler,
til at begynde med, så du har fornemmelsen af størrelsen. 
Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen ved 160 °C
varmluft (eller 180 °C alm. ovnvarme) i ca. 45 min., til de er gyldne, sprøde
og gennem- bagte. 
Afkøl dem på en bagerist. 
 
Vask appelsinen, og riv skallen fint. 
Bland den med flormelis og piskefløde, og pisk det til skum.
Fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetyl. 
 
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. 
Hæld fløde og sukker i en gryde, og giv det et opkog under
omrøring. 
Tag gryden af varmen, og rør chokoladen i. 
Pisk saucen igennem over varmen, tag den af varmen, og rør
smørret i. 
Hold saucen varm i en skål over vandbad. 
Skær et låg af hver profiteroles (ca. den øverste
tredjedel), og fyld bundene med creme. 
Læg lågene på, og dryp chokoladesaucen over kagerne. 
Server straks! 
 
TIPS: Mange har prøvet at lave mislykkede vandbakkelser. De
to mest almindelige fejl er: 
1. Dejen er for tynd; der er brugt for meget æg. 
2. Dejen er ikke bagt længe nok og falder sammen.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin