
 
De lækre muffins er bagt med sunde frø og kerner og sødet
med tørrede abrikoser. Nyd som mel- lemmåltid. Hjemmebag når det er bedst
12 stk. Arbejdstid: 25 min. Bage/kogetid. ca. 40 min. 
#
175 g rød quinoa 
3 spsk olie 
et drys salt 
250 g hvedemel 
1½ tsk bagepulver 
1 æg 
1¾ dl mælk 
100 g farin 
12-15 tørrede abrikoser 
lidt olie til formene 
Drys: 1 dl græskarkerner 
*
Kog quinoaen i 2 dl vand i ca. 12 min. 
Rør olien i sammen med salt. 
Bland mel og bagepulver, og drys mel blandingen i quinoaen. 
Pisk æg og mælk sammen, og rør det i dejen sammen med farin
og hakkede abrikoser. 
 
Pensl 12 muffinforme med olie eller foer dem med papirforme.
Fordel dejen i formene, og drys med græskarkerner. 
Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175 °C, til de er gennembagte.
 Afkøl på en rist. 
 
Tips: Quinoa hører til gåserodsfamilien, der også omfatter
rødbeder, sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges. De er
glutenfri og har et højt proteinindhold.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin