Logo

Quinoa-boller med ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Quinoa-boller med ost

 

Quinoa-mel smager lidt af ærter og er en god og sund variation at bage med. Bollerne er velegnede som tilbehør til salat, som mellemmåltid og i madpakken.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 1½ time. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede. ca. 10 stk.

 

#

25 g gær

2 dl vand

½ dl ymer eller tykmælk

125 g quinoa-mel

½ tsk groft salt

ca. 250 g hvedemel med højt gluten-indhold (fx italiensk hvedemel)

 

Fyld:

3 spsk hakket persille

25 g parmesanost (revet)

*

 

Rør gæren ud i vand og ymer.

Tilsæt quinoa-mel og salt og rør sammen.

Tilsæt gradvist hvedemel, til dejen kan æltes og ælt den grundigt.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem med persille og ost.

Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve i ca. 30 min. ved stuetemperatur.

Klip et kryds i hver bolle og bag dem ved 225 °C i ca. 15 min., til det lyder hult, når man banker dem i bunden.

Afkøl bollerne på en bagerist.

 

TIPS: Quinoa er et frø af quinoa-planten, som hører til gåsefodsfamilien, der også omfatter rødbeder, sølvbeder og spinat. Det har et højt protein-indhold og også masser af kostfibre. Quinoa-mel kan købes i vel assorterede supermarkeder og helsekostbutikker.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen for en rigsret i Minksagen?

Effektiv reklame - klik her