Logo

Rabarber trifli 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kompot:
500 g rabarber
150 g sukker
1 stang vanilje, flækket
1 stang hel kanel
½ tsk hakket ingefær

Fyld:
100 g italienske mandelkager
1-2 spsk madeira

creme:
2 æggeblommer
25 g flormelis
1 stang vanilje, korn heraf
150 g mascarpone
1 dl piskefløde

Pynt:
Citronmelisse

Rabarber snittes fint og kommes i en gryde. Sukker drysses over, og rabarberne står lunt, til de safter. Vanillestang, kanel og ingefær tilsættes. Rabarberne varmes langsomt op ved svag varme og koger i 10-15 min., til de er møre. Kompotten afkøles. Vanille- og kanelstangen fjernes efter afkøling.

Mandelkager knuses groft og stænkes med madeira. Trækker i ca. 1 time.

Æggeblommer, flormelis og vaniljekorn piskes hvidt. Mascarpone piskes i ved lav hastighed. Fløde piskes til skum og vendes forsigtigt i cremen.

Kompot, fyld og creme anrettes lagvis i 4 portionsglas. Trækker 30 min. i køleskabet. Ved servering pyntes med citronmelisse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.421 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
53219-06-2010 08:09:39 Michael
Citronverbena minder om citronmelisse, men er mere delikat.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her