400 gram levende rejer
½ gulerod
½ porrer
1 løg
1 skive selleri
1 tsk paprika
2 spsk koncentreret tomatpure
1 liter fiskesuppe
1 dl vindruekerneolie
2 dl tør hvidvin
Tomatpasta:
1 spsk koncentreret tomatpure
1 stor kartoffel
2 æggeblommer
½ tsk safran
4 tomater
1 dl olivenolie
2 spsk grøn og rød basilikum
8 skiver franskbrød
Urterne renses, skylles og skæres i små terninger.
De sauteres i olien til de er møre.
Tilsæt rejerne og lad dem sautere med til de er helt røde.
Tilsæt hvidvinen og lad det koge lidt ned.
Tilsæt fiskesuppen, tomatpureen og paprika.
Lad det koge i 10 minutter, blend det og passer det igennem en sigte.
Tomatpasta :
Kartoflen skrælles og skæres i terninger. Kog dem møre i vand.
Purer dem igennem en sigte og rør det med æggeblommer, tomatpure, knust safran, olivenolie, hakket rød og grøn basilikum og tomatkødet, som er befriet for skind og kerner og hakket med en kniv.
Anretning:
Brødet afskorpes og ristes og serveres ved siden af den kogende suppe.
I en skål serveres tomatpastaen, så man selv kan røre så meget af den i sin portion suppe, som man har lyst til.