Her er anvendt rensdyrfilet, men andet vildt er også velegnet. Server med en sprød grøn salat og relish af gulerod med appelsin og ahornsirup eller syltede gulerødder.
(4 personer)
# Ingredienser
800 g rensdyrfilet
6 skorzonerrødder
1 persillerod
2 pastinak
4 pærer
2 stilke rosmarin
2 spsk æblevinaigre
2 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
* Tilberedning
Skræl rodfrugterne og læg skorzonerrødderne i vand med citronsaft.
Skær alle rodfrugter i lange stave og pærerne i både.
Læg rødder og pærer i en bradepande med bagepapir og bland med rosmarin, æblevinaigre og lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter.
Pensl rensdyrfileterne med olie og læg dem oven på rodfrugterne og bag videre i ovnen ved 160 ºC i yderligere 15-25 minutter. alt efter om fileterne skal serveres medium eller gennemstegte.
Skær fileterne ud i forholdsvis tynde skiver på skrå og server på en bund af rodfrugter.