Roastbeef er oksesteg af inderlår, culotte eller mørbrad,
som oftest stegt således, at stegen er rød i midten. For at få den perfekte
røde centrumfarve skal kernetemperaturen være 58ᵒC.
Dansk udskæring af roastbeef er oftest fra inderlår.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Samlet tid: 80 min.
# Ingredienser
Roastbeef:
1.2 kg roastbeef
2 spsk olie
salt og peber
*
Varm en pande godt op og kom lidt olie på
Brun roastbeefen på alle sider, så de får lidt farve og en
begyndende stegeskorpe
Kom kødet i en bradepande, og kom det i en 200 °C varm ovn,
gerne med et stegetermometer i
Steg kødet ca. 30 minutter. (45 minutter på 170 °C)
Hvis du bruger stegetermometer, skal kernetemperaturen være
58 °C, når stegen tages ud
Lad stegen hvile 20-25 minutter under et klæde
Skær kødet i skiver af ½ til 1 centimeters tykkelse og
servér med fx:
Grillede aubergineruller med ostcreme
Bearnaisesauce
- den nemme
Forslag til dessert: Citrontærte