1 kg okseroastbeef
30 g smør
groft salt og peber
180 g hvedemel
120 g smør
3 spsk koldt vand
1 æg
4 store porrer
1 ½ dl vand
1 tsk salt
1 lille bæger cremefraiche 18%
4 æg
½ tsk hvid peber
1 tsk reven muskatnød
4 spsk parmesanost
2 dl rødvin
Maizena
cayennepeber
Findel 120 g smør og rør det i melet.
Ælt dejen sammen med vand og æg, og lad det hvile i køleskabet.
Brun roastbeefen i lidt smør på en varm pande.
Krydr med salt og peber og steg i ovn ved 180ºC indtil centrumtemperaturen er 60-62 ºC - lad hvile 10 min.
Rens og snit porrerne fint, kog dem i letsaltet vand i 5 min., gem vandet.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med dejen.
Prik dejen med en gaffel og bag den i 15 min. ved 200ºC
Rør porrevand, cremefraiche, æg og krydderier sammen - gem lidt æggehvide.
Pensl den forbagte tærtebund med lidt æggehvide.
Fordel de afdryppede porreringe på bunden, hæld æggemassen over og drys parmesanosten på.
Bag tærten i ca. 25 mn. ved 200ºC.
Lav en sauce af stegesky og rødvin, jævnet med lidt Maizena og smagt til med salt og cayennepeber.
Serveres med kogte kartofler.