Logo

Salat med østershatte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Salat med østershatte

 

Østershatte smager allerbedst når de kommer direkte fra stegepanden og serveres sammen med mild salat.

• Svampe indeholder kalium, selen og mange sporstoffer • Olie og svampe er en sund kombination.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Salat med østershatte:

1 bundt rucola salat

100 g feldsalat

5 forårsløg

750 g østershatte

2 spsk smør

3 fed hvidløg

2 spsk sherryvineddike

salt og peber

4 spsk valnøddeolie

2 spsk solsikkekerner

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl og tør salaten. Riv større blade i passende store bidder.

Gør forårsløgene i stand og skær både den hvide og grønne del i tynde ringe.

 

2 Spul østershattene hastigt, men kun hvis de er meget sandede.

Fjern den nederste del af foden. Del større svampe i to dele.

 

3 Opvarm smørret på en stor pande.

Brun svampene i 8 min. og vend dem nu og da.

Tryk svampene til så de bliver flade.

Pil hvidløget. Drys svampene med salt og peber og pres hvidløget i.

 

4 Bland sherryvineddike og salt og peber i en skål.

Rør olien i lidt ad gangen, så dressingen bliver cremet.

Læg salaten og den hvide del af løgene i skålen og bland godt.

Læg den marinerede salat på tallerkener og læg østershattene ovenpå.

 

5 Svits solsikkekerner og den grønne del af løgene hurtigt på panden i det fedtstof der ligger tilbage.

Læg blandingen ovenpå svampene.

Man kan også drysse parmesan over.

Server med baguette.

 

Tips & råd

 

Salat med østershatte

Østershatten stammer oprindeligt fra Asien og vokser i skovbryn eller lysninger. I Holland og Frankrig og også her i landet dyrkes de på halmballer. Svampene egner sig bedst til stegning eller fritering og kræver kun ganske lidt fedt til stegning. Svampene er også meget gode at grille.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 278 = kJ 1167

Kulhydrat 14 g Protein 6 g Fedt 22 g (71 %) Fibre 6 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TUC-muffins med grønsager, hytteost og sprød crumbleIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• 6 spid til grillen | klart bedst fra madABC.dkIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Ristede græskarkernerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Portobellosvampe med krydret oksekødsfyldPortobellosvampe er store markchampignon, som smager af lidt mere end almindelige...
• Romfromage med syltede kirsebærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!