Logo

Salatdressinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Salatdressinger

 

Prøv denne tofudressing til grønsagerne, eller kartoffeldressingen til en blandet salat.

• Kartofler indeholder mange fibre, vitaminer og mineraler.

• Tofu indeholder få kalorier, men meget værdifuldt vegetabilsk protein.

Tilberedning 30 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Salatdressinger:

 

TOFUDRESSING:

150g tofu

saft og reven skal af ½ citron

2 spsk olie

5 spsk grønsagsbouillon

1 bundt basilikum

½ bundt persille

2 tsk kapers

1 syltet agurk

salt og hvid peber

1 nip sukker

 

KARTOFFELDRESSING:

1 stor kogt kartoffel

2 spsk cremefraiche 18%

1 spsk friskpresset citronsaft

1 tsk stærk sennep

2 spsk olie

4 spsk grønsagsbouillon

1 fed hvidløg

salt og cayennepeber

1 bundt purløg

 

* Fremgangsmåde:

1 Lad tofuen løbe af og hak den fint.

Kør den i blender eller foodprocessor til en pure sammen med citronsaft, citronskal, olie og bouillon.

 

2 Skyl basilikum og persille, tag bladene af kvistene og hak dem fint.

Hak agurk og kapers.

Bland urter, agurk og kapers i tofupureen.

Smag til med salt, peber og sukker.

 

3 Kartoffeldressing: pil den kogte kartoffel og riv den, eller mos den med en gaffel.

Bland den revne kartoffel med cremefraiche, citronsaft, sennep, olie og grønsags bouillon.

Pil hvidløget og pres det i dressingen.

 

4 Smag kartoffeldressingen til med salt og cayennepeber.

Skyl og hak purløget og rør det i dressingen.

 

Tips & råd

 

Salatdressinger

Tofu er lavet af soyabønner og er meget rig på proteiner, den anvendes derfor meget i det vegetariske køkken. Tofu kan købes indpakket eller i løs vægt i asiatiske butikker, eller i helsekostforretninger. Udover den almindelige naturel tofu findes den med urter, krydderier eller grønsager. Tofu holder sig op til 10 dage, hvis den lægges i vand i en dåse med tætsluttende låg. Vandet bør skiftes dagligt.

 

PR. PORTION (I SNIT): Energi: Kcal 96 = kJ 402

Kulhydrat 4 g Protein 2 g Fedt 8 g (75%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlomkålssuppeSelvom suppe måske ikke er typisk for sommeren, så smager blomkålssuppe ikke desto mindre...
• Quenelles med sauce NantuaKender du Lyon kurverne? Det er disse restauranter, der serverer alle de gode...
• Kogt oksekød på engelsk faconEngelsk oksekødsgryde minder meget om den danske, og den er god. Se hvordan du kan gøre...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Salatdressing cremetDenne nemme dressing er et lidt magrere alternativ, til færdig mayonnaise eller...
• Kalkun i selleri + Rabarber med mandelmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os