
 
De rå sild kan erstattes af marinerede sild, der blot skal
dryppe af og lægges direkte i sennepsdressingen. 
4-5 personer. Arbejdstid: 40 min. Marineringstid: ca. 15
timer + evt. 1 døgn. 
 
#
500 g ferske sildefileter 
2 dl eddike 
3 dl vand 
Eller: 
500 g gammeldags modnede hvide sild (drænet vægt) 
 
Sennepsdressing: 
1 stor æggeblomme 
1 stor spsk stærk fransk sennep 
½ spsk vineddike 
½ tsk sukker 
salt og friskkværnet peber 
1 dl neutralt smagende olie 
1-2 bundter frisk dild 
 
Tilbehør: 
groft rugbrød eller friskkogte kartofler 
*
 
SKYL de rå sildefileter i iskoldt vand, dup dem tørre, og
læg dem i et fad. 
 
HÆLD en blanding af eddike og vand over, så sildene er helt
dækkede. 
Sæt dem i køleskabet i 12-15 timer. 
Fisken skal være marineret så meget, at kødet er skiftet fra
rå (rødlige) til fast (grålige). 
 
TRÆK skindet af, og skær sildene i passende stykker. 
 
Sennepsdressing: Rør æggeblomme med sennep, vineddike,
sukker, salt og peber. 
Tilsæt først olien dråbevis og derefter i en tynd stråle
under omrøring. 
Er dressingen for tyk, tilsættes lidt koldt vand. 
Rør fintklippet dild i, til dressingen bliver grønspættet. 
 
LÆG sildebidderne i saucen, og lad dem evt. trække i 1 døgn.
Smag evt. til med ekstra sennep, og server de svenske sild med
groft rugbrød eller kartofler. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin