
 
Her er en klassisk sildeopskrift inspireret af den svenske
madkultur. hvor man traditionelt bruger mere dild og honning i maden 
4-5 personer. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 1-2 timer 
#
250 g gammeldagsmodnede marinerede sild
 
Dilddressing: 
2 spsk dijonsennep 
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 
2 dl olie 
2 spsk flydende honning 
1 bundt dild 
salt og friskkværnet peber 
 
Tilbehør: 
5 skiver groft rugbrød
evt. smør 
5 salatblade 
2 tomater 
1 lille rødløg 
*
Skær sildene i passende små stykker, og læg dem i en skål. 
 
Rør sennep med æggeblommer, og tilsæt gradvist olien, til
æggeblommerne bliver tyktflydende. 
Rør honning i og evt. lidt vand, hvis dressingen bliver for
tyk. 
Tilsæt fintsnittet dild, og smag til med salt og peber. 
 
Vend dressingen sammen med sildestykkerne, og lad dem trække
i 1-2 timer. 
 
Server sildene på brød, evt. smurt med smør. 
Pynt med salatblade, tomatbåde og løgringe. 
Nyd evt. med en kryddersnaps. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin