
 
Nyd fridagene med lidt ekstra godt til frokost. Her er
serveret el sommerlig kold frokost, der både er velsmagende og mættende, kan
gøres klar i forvejen, så det er let at have familie eller gæster.
8-10 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3-4 min. Trækketid:
3 døgn 
#
8 friske sildefileter 
8 tsk groft salt 
2 dl lagereddike 
 
Citron-vodkamarinade: 
2 dl frisk citronsaft 
100 g sukker 
1 dl vodka 
evt. et par citronskiver 
 
Tilbehør: 
8-10 skiver groft rugbrød 
1-2 rødløg 
1 lille bundt dild 
200 g cremefraiche18% 
*
Rens sildefileterne, del dem igennem på langs, og skær
rygfinnerne fra. 
Drys hver halve sildefilet med ½ tsk groft salt, og læg dem
i et fad. 
Hæld eddike over, og sæt fadet i køleskab i 1 døgn. 
 
Kog citronsaft og sukker, til det er opløst. 
Køl lagen af, og tilsæt vodka og evt. citronskiver. 
 
Tag sildene op af eddiken, og tør dem med køkkenrulle. 
Læg sildene i citronlagen, og sæt dem i køleskabet i 2 døgn.
 
Server sildene med rugbrød, rødløg i ringe, dild og
cremefraiche. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin