
 
Jordbærtærte smager
af sommer, og denne version indeholder masser af friske jordbær. Bunden er lige
så florlet og porøs, som den er nem at lave. 
10 stk. Arbejdstid:
40 min. Køletid: 60 min. Bagetid: 20 min. Dejen er fryseegnet 
 
#
Tærtedej: 
125 g flormelis 
250gmel 
150 g koldt smør +
lidt til formene 
3 spsk cremefraiche 38% 
 
Creme: 
150 g hvid chokolade 
2 dl cremefraiche
38% 
2½ dl piskefløde 
4 spsk flormelis 
750 g jordbær 
*
 
BLAND flormelis og
mel. 
 
SKÆR smørret i små
terninger, og smuldr det i mel blandingen. 
Tilsæt cremefraiche,
og ælt dejen hurtigt sammen. 
 
PENSL 10 små
tærteforme (ca. 10 cm i diameter) med lidt smør. 
 
RUL dejen ud på et
meldrysset bord til 3 mm tykkelse, og udstik den i cirkler, der passer til
formene. 
Læg dejen i formene,
og skær dem pænt til i kanten. 
Prik dem med en
gaffel i bunden. 
Sæt dem i køleskabet
i 30 min. 
 
BAG tærtebundene ved
180 °C i 15-20 min., til de er helt gennembagte og lysebrune. 
Lad dem køle af i
formene. 
 
HAK chokoladen, og
smelt den i en skål over vandbad. 
 
PISK cremefraiche
sammen med fløde og flormelis til blødt skum. 
 
VEND forsigtigt og
lidt hurtigt skummet i chokoladen, og rør ikke mere end nødvendigt, da cremen
nemt skiller. 
Den virker blød, men
sætter sig, når chokoladen bliver kold. 
Lad cremen køle af i
køleskabet i 30 min. 
 
SKYL jordbærrene,
tør dem, og nip haserne af dem. Skær dem i halve. 
 
TAG forsigtigt
bundene ud af formene. Fordel cremen i tærterne i store toppe. 
Læg jordbærrene helt
tæt på cremen og op i en top. Server straks. 
 
TIPS: Hvid chokolade
kan være svær at smelte. Hak den, kom den i en skål, og sæt skålen i en gryde
med lidt varmt vand ikke kogende. Smelt den stille og roligt, og rør først i
chokoladen, når den er næsten helt smeltet, og rør så lidt som muligt. Vend den
varme chokolade hurtigt og forsigtigt med flødeskummet, der ikke må være pisket
for tykt. Rør ikke i cremen, efter at den har sat sig i køleskabet, så kan den
enten skille eller blive blød. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin