
Disse kager indeholder en lækker og klistret karameloverraskelse. De passer perfekt til en god kop earl grey-te.
 
12 dekadente cupcakes:
115 g usaltet smør, blødgjort 
150 g brunt sukker 
2 letpiskede æg 
2 spsk kaffe pulver 
1 spsk kogende vand 
300 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
1 ¼ dl mælk 
125 g bløde karameller 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform. 
Rør smør og sukker i en skål, til det er blegt og cremet. 
Tilsæt langsomt æg. 
Opløs kaffepulveret i vandet i en lille skål. 
Pisk kaffen i smørblandingen. 
Tilsæt mel og mælk og bland det godt. 
Fordel dejen i papirformene. 
Tryk et par karameller ned i midten af hver kage og bag kagerne i 20 minutter. Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Sæt papirformene på et fad og server kagerne, mens de er varme. 
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage. 
 

Variationer:
 
Små karamelcupcakes med chokolade 
Følg basisopskriften. Tilsæt 4 spsk mørke chokoladeknapper til dejen, når mælken er tilsat. 
 
Små karamelcupcakes med ingefær 
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakket kandiseret ingefær til dejen, når mælken er tilsat. 
 
Små cupcakes med chokoladenougat 
Følg basisopskriften. Erstat karamellerne med 6 ½ minichokoladebarer med peanuts og nougat (fx Snickers).