Logo

Små rismelsboller til suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ l. sødmælk
1 ½ dl rismel
2 æg
75 g rasp
1 spsk kartoffelmel
1 spsk lunet smør
¾ tsk salt
evt. lidt kardemomme
letsaltet vand
 
Der koges en fast grød, mere stiv end den sædvanlige rismelsgrød, af ½ liter sødmælk og 1 ½ dl rismel.
Grøden afkøles. 2 æg, 75 g knuste tvebakker (i vore dage. rasp), 1 spsk
kartoffelmel samt 1 spsk lunet smør og ¾ tsk salt røres i.
Kartoffelmelet gør bollerne glatte, men kan evt. udelades.
I rigtigt gamle dage anvendte man også lidt kardemomme i.
Dejen røres godt og anvendes med det samme.
En gryde med kogende letsaltet vand skal stå parat.
Bollerne sættes af med en ske eller trilles mellem hænderne i en størrelse som en stor hasselnød.
Bollerne lægges i det kogende vand og koges over svag varme i 8-10 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1377825-09-2023 14:42:12 Gitte Hansen
Hvor mange boller giver det, og kan de fryses?

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her