Vandbakkelser - 32 stk 
1 dl vand 
50 g smør 
1 tsk sukker 
5 spsk hvedemel 
2 sammenpiskede æg (st. mellem - ca. 1 dl) evt. pasteuriserede 
Knækglasur: 
125 g sukker (ca. 1 ½ dl) 
½ dl vand 
1 ½ tsk "hvid" lagereddike 
¼ liter piskefløde 
1 tsk sukker 
1 spsk whiskylikør, fx Drambuie 
Pynt: friske citronmelisseblade 
Vandbakkelser: Bring vand og smør i kog i en gryde. 
Kom sukker og hvedemel i på en gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske. 
Lad dejen køle lidt af i en skål. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. 
Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal kunne formes til små toppe. 
Sæt 32 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir. 
Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200°C. 
Åbn ikke ovndøren de første 15 min. 
Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten. 
Knækglasur: Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. 
Tilsæt eddike. 
Kog ved jævn varme i 8 min. eller til blandingen er honninggul - rør af og til. 
Lav en sukkertest: 
Dyp en træske i koldt vand - i glasur - og igen i koldt vand. 
Glasuren skal "knække". 
Dyp en ske i knækglasuren og træk hurtigt tynde striber hen over vandbakkelserne. Gem "glasur-perlerne" der ligger på bagepapiret. 
Ved serveringen: Bland fløde og sukker og pisk det til et let skum. 
Tilsæt likør og smag til. 
Flæk vandbakkelserne og fyld hver med ca. 2 tsk flødeskum. 
Anret 4 vandbakkelser på hver tallerken og pynt med "glasur-perlerne". Server straks. 
Tips: Bag de rå, frosne vandbakkelser i ca. 20 min. ved 200°C. Vandbakkelserne kan i stedet Pyntes med smeltet mørk chokolade. 
Retten er fryseegnet inden bagning.