Aristokrater, Hulkager, Chokoladebrød og Sprøde kranse - få
de bedste opskrifter på dejlig sprøde småkager her
 
Aristokrater (ca. 110 stk.) 
#
375 g blødt smør
250 g sukker (3 dl)
1 lille æg
revet skal af ½ citron
75 g uskoldede, finthakkede mandler
500 g hvedemel. 
*
Rør smørret godt med sukker og æg. 
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen let sammen. 
Tril den i tykke pølser, der stilles koldt til næste dag. 
Skær den ud i tynde skiver, der lægges på bageplade. 
Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 12 min. ved 200 °C. 
 
Hulkager (ca. 70 stk.) 
#
200 g koldt smør
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
125 g sukker (1½ dl)
2 tsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
1 æg. 
*
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. 
Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. 
Læg den i køleskab et par timer. 
Rul dejen tyndt ud på melet bord, og stik kagerne ud med et
glas, ca. 6 cm i diameter. 
Stik et lille hul i kagen med en mindre form. 
Prik kagerne med en gaffel. 
Bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 225 °C. 
 
Chokoladebrød (ca. 125 stk.)
#
300 g hvedemel (5 dl)
1 tsk bagepulver
200 g sukker (2½ dl)
1 tsk vaniljesukker
2 spsk cacao
200 g koldt smør
1 æg
Pynt: æggehvide. perlesukker
evt. snittede mandler. 
*
Bland alle tørre dele i en skål. 
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. 
Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret
lind). 
Rul dejen ud i 3 stænger på 1½ cm's tykkelse. 
Læg stængerne på en smurt bageplade. 
Pensl med sammenpisket æggehvide og drys med perlesukker og
mandler. 
Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 175 °C. 
Når stængerne er taget ud af ovnen, skæres de straks i skrå
snitter. 
 
Sprøde kranse (ca. 75 stk.) 
#
250 g koldt smør
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
1½ dl fløde
Pynt: sammenpisket æg og perlesukker
*
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. 
Tilsæt fløde og saml dejen hurtigt sammen. Må ikke æltes. 
Læg den koldt ca. ½ time. 
Rul den tyndt ud på melet bord. 
Udstik kagerne med 2 glas eller udstikkere i forskellig
størrelse, så kransens bredde bliver 1 cm. 
Pensl med æg og drys med perlesukker. 
Sæt kransene på bageplade. 
Bag kagerne øverst i ovnen i 8-10 min. ved 200 °C. 
 
Tips: Alle småkager lægges til afkøling på en bagerist og opbevares
derefter i lufttæt kagedåse.