Rillede småkager, som ofte er i forskellige, drejede former.
Ca. 45 stk
# Ingredienser til strassburger småkager:
250 g smør
25 g marcipan
80 g flormelis
250 g hvedemel
Pynt: mandler eller cocktailbær
*
Sådan bager du strassburger småkager:
Blødgør fedtstoffet, uden at smelte det.
Marcipanen arbejdes glat og lind med lidt af fedtstoffet.
Flormelis og resten af fedtstoffet tilsættes, og røres godt sammen.
Melet tilsættes, og røres i massen.
Rør ikke i dejen for længe, så bliver dejen sej og ikke så
let at sprøjte ud.
Med en sprøjtepose med en stjernetyl sprøjtes massen ud på en bageplade med
bagepapir i små rosetter.
Pyntes med halve mandler eller halve cocktailbær.
Bages 6-8 min, til de er lysebrune i kanten, ved 200 °C (varmluft 180 °C).
Kom dem først på dåse, når de er helt kolde, ellers bliver de bløde.