200-250 g solbær 
85 g sukker (1 dl) 
1 tsk citronsaft 
1 ½ dl piskefløde
  
Skyl solbærrene i koldt vand, det er ikke nødvendigt at nippe dem. 
Kom dem i en gryde sammen med sukkeret. 
Kog bærrene under omrøring ved svag varme ca 10 min, til frugten er kogt ud. 
Passér solbærrene gennem en sigte og kom solbærpureen tilbage i gryden. 
Tilsæt citronsaften og varm op igen, tag gryden fra varmen og lad 
solbærpureen blive helt kold. 
Pisk fløden stiv og vend den i den kolde solbærpuré. 
Sæt solbær-foolen meget koldt, til den skal spises.
  
Tips: I stedet for at blande flødeskum i, kan man servere solbærpureen 
som den er, med flødeskum til. 
Fool kan laves af så at sige alle slags bær, den kan også laves af rå 
bærpuré.