4 portioner spaghetti 
½ rød chilipeber
1 løg 
1 gulerod 
1-2 stængler blegselleri 
1 bdt  persille 
2 fed hvidløg 
1 dl  olivenolie 
1 kg tomater 
2 spsk  smør 
150 g mozzarella 
frisk basilikum 
salt og peber
 
Hak chilipeber, gerne med kernerne, løg, gulerod, blegselleri, persille og nogle basilikumblade fint. 
Svits det hele i olie uden at det tager farve.
Skold og flå tomaterne (eller hvis der bruges tomater fra dåse skal de bare dryppe af) 
Skær tomatkødet i små terninger og kom den i gryden til de andre ingredienser. 
Pres hvidløgsfeddene i og krydr med salt og peber. 
Lad saucen koge for svag varme under låg i ca. 30 minutter.
Pisk saucen med det køleskabskolde smør og bland den med friskkogt 
spaghetti, mozzarella skåret i små terninger og finthakket basilikumblade. 
Fordel retten på forvarmede tallerkener.