Billede venligst indsendt af Ove Clausen
Forsøg at bage sprækkringler, som man bagte i Herning og Vestjylland bl.a. i 50erne. Det må være nostalgi! De skal spises med smør på.
# Ingredienser
375 g hele æg 
40 g margarine 
40 g maltmel 
470 g hvedemel 
30 g (0.3 dl ) finsprit eller snaps  
* Tilberedning
Piskes/æltes MEGET – til en jævn masse, der er temmelig blød. 
Den klistrer i fingrene, så der skal godt med hvedemel på fingre og bord, 
når den trilles ud i fingertykke pølser, der formes til kranse og 
sættes på plade med bagepapir. 
Fidusen er, at ovnen skal være meget varm –300 °C– når pladen sættes ind. 
Lad dem stå 1 minut, hav en forstøver med vand klar, - 
åbn da hurtigt ovndøren og sprøjt forstøvet vand ind – 
luk hurtigt igen, og bag færdig ved lidt lavere temperatur.