600 g små stegeål 
400 g små rødbeder 
2 æbler 
4 dl cider eller ren æblesaft 
2 spsk  olivenolie 
1 lille budt. salvie 
20 g revet peberrod 
200 g kvark 
kommen, salt og peber 
evt. portvin
  
Rengør rødbederne og bind et klæde omkring toppene. 
Kog dem i letsaltet vand med kommen i ca. 10 min., men kun så knoldene 
er dækket. 
Når de er næsten møre sættes de i ovnen ved 180ºC i 20 min. 
Er rødbederne nye og friske er det ikke nødvendigt at skrælle dem. 
Anvendes i øvrigt som bagte kartofler. 
Rens ålene godt og skær dem i ca. 4 cm. lange stykker. 
Bind salviebladene omkring ålestykkerne og steg dem i olien. 
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker uden kernehus. 
Kog dem møre i æblesaften, tilsæt kvark og en spsk  revet peberrod. 
Blend æblerne og server straks. 
Æblesaucen kan evt. smages til med fyldig portvin.