
 
Det gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson,
der som regel kun varer et par uger. Her får du en spændende opskrift der giver
1 liter 
Arbejdstid: 45 min. Kogetid. 15 min. Frysetid: 4 timer 
 
#
400 g stikkelsbær 
100 g sukker 
4 skærme hyldeblomster (eller 3 spsk tørrede hyldeblomster) 
4 pasteuriserede æggeblommer 
50 g sukker 
1½ tsk majsstivelse
2½ dl piskefløde 
*
Nip stikkelsbærrene, og skyl dem grundigt. 
Kom dem i en gryde med sukker, og giv dem et opkog under
omrøring. 
 
Læg hyldeblomstskærmene i gryden, og lad frugten simre helt
mør - ca. 10 min. 
Tag hyldeblomststilkene op, og purer frugten gennem en sigte
(eller med en blender). 
 
Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en
gryde, og pisk stikkelsbærpureen i.
Pisk det over medium varme, til det tykner og lige når
kogepunktet. 
Hæld det straks over i en stor skål, og lad det afkøle. 
 
Pisk fløden til skum, og vend det i stikkelsbærcremen. 
Hæld det over i en form, og frys den i mindst 4 timer. 
Server parfaiten i skiver, eller lad den stå lidt i
køleskabet, til den kan kugles. 
 
Tip: Du kan også bruge koncentreret hyldeblomstsaft. Rør det
i bærrene, når de er pureret gennem 
sigten.