
 
Desserten er en hjemmelavet is med jordbær til. 
Arbejdstid: 30 min. x Kogetid: få minutter. Indfrysningstid:
ca. 20 min. OBS: Kræver ismaskine 
#
5 dl sødmælk 
100 g sukker 
6 æggeblommer 
100 g sukker 
1 dl sødmælk 
1 bundt frisk mynte 
1 dl sødmælk 
1 dl piskefløde 
 
Tilbehør: 
ca 750 g friske jordbær (ca, 150 g pr. person) 
frisk mynte 
*
 
Varm 5 dl sødmælk og sukker op tillige under kogepunktet. 
Pisk æggeblommer med den anden portion sukker og sødmælk. 
Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i skålen med
æggeblommer, og hæld brandingen i gryden. Pisk sammen i kort tid, og hæld
blandingen gennem en sigte over i en skål. 
Køl straks blandingen ned i et koldt
vandbad eller i køleskab. 
Kør isen til cremet konsistens på en ismaskine. 
 
Blend mynteblade med sødmælk til ensartet konsistens. 
Tilsæt mynte-mælken og piskefløden de sidste minutter før
isen er helt fast. 
Fyld evt. den færdige is i en eller to forme, og sæt dem i
fryseren, til den skal nydes. 
Server mynteisen med friske jordbær, og pynt med friske
mynteblade. 
 
TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine, så sæt iscremen i
fryseren, og pisk den igennemhvert 20. minut. Når den er helt frosset kan den
køres blød i en foodprocessor.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin