Logo

Svinemørbrad med tun og yoghurtsauce - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kolde ret, der består af mørbrad, der er dækket af en cremet tun- og ansjossauce er en version af den klassiske, italienske ret "Vitello tonnato ", der laves med kalvekød. Her er brugt svinekød, da det har mere smag, og yoghurt i stedet for fløde i saucen, da det gør den lettere. 
 
Kødet:
1 kg svinemørbrad
Til tunsaucen:
100 g tun i olie
2 ansjosfileter
1,25 dl yoghurt naturel
1 spiseskefuld mayonnaise
Saften fra ½ citron
Sort peber efter behag
3 spiseskefulde kapers som garnering
 
Forvarm ovnen til 200ºC.
Pak mørbraden ind i stegefilm og læg den i et ovnfast fad med lidt vand.
Lad den bage i ovnen i 60-85 minutter, indtil den er gennembagt men ikke tør. For at sikre sig, at kødet er gennembagt, så stikker man med en skarp kniv i midten af det, og hvis saften er klar, er kødet færdigt.
Tag mørbraden ud af ovnen og lad den køle af, mens den ligger i stegcfilmen, så den ikke tørrer ud.
Når du skal lave tunsaucen, så læg tunen (sammen med olien fra dåsen) i en skål sammen med ansjoser, yoghurt, mayonnaise og citronsaft.
Smag til med peber, men ikke med salt, da fisken er salt nok.
Bland det hele enten med en håndblender eller i en morter med en støder, til konstistensen er en tyk creme.
Når retten er klar til servering, så skær det kolde kød i tynde skiver og læg dem på et fad.
Hæld saucen over kødet og fordel kapers oven på det.
Server retten sammen med kolde linser og Sauteret Pebersalat (se dette).

 

11 g fedt, heraf 3 g mættet; 212 g fibre; 0 mg natrium; 59 mg kalcium

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her