
 
Måske Verdens bedste crêpes. Der er noget forførende lækkert
over de tynde gyldne pandekager, her med skøn rabarberkompot til.
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid (4 pers.)
 
# Ingredienser
Rabarberkompot: 
400 g rabarber
120 g sukker
korn af 1 stang vanilje
1 spsk friskrevet ingefær
Crêpes: 
100 g hvedemel 
1 spsk sukker
½ tsk salt 
2 æg 
2½ dl piskefløde
reven skal af ½ citron 
50 g smør
Tilbehør: 
100 g mascarpone
1 dl piskefløde
2 spsk flormelis
*
 
Fremgangsmåde:
Skær rabarberne i små stykker på ca. 1-2 cm. 
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og ingefær i en gryde, og
lad det simre ved svag varme i ca. 10 min. 
Tag gryden af varmen. 
Hæld kompotten i en skål, og drys med sukker. 
Afkøl kompotten. 
Kom hvedemel, sukker og salt i en skål. 
Tilsæt æggene et ad gangen. 
Rør dejen lind med fløden, og tilsæt citronskal. 
Lad dejen hvile ca. ½ time. 
Smelt smørret på en varm pande med slip-let belægning.
Bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne. 
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk til en blød creme. 
Server pandekager med rabarberkompot og mascarponecreme.