Logo

Tagine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tagine

 

Tagine er en nordafrikansk tradition for tilberedning af mad. En tagine er et specielt glaseret lerfad med kegleformet låg. Fisk, kylling eller kød tilberedes i fadet sammen med krydderier, urter og grønsager. Man tilbereder retten i ovnen, men oprindeligt tilberedes den over glødende kul.

 

Kendetegnet for tagine er, at råvarerenes smag og aroma er bevaret.

En variation af denne tradition er den tunesiske tagine. Denne ret minder mere om den italienske frittata eller en omelet. Den er rig på lokale krydderier og kan indeholde fyld som bønner, kikærter, rasp eller kartofler. Den kan fås med fisk og skaldyr, kylling, kød eller som vegetar.

 

Tagine

 

Se opskriften på en Marokkansk kyllingegryde. Denne gryderet er tilberedt i en tagine, som er en marokkansk gryde med et spidst låg med en lille skorsten. Retten kan sagtens laves i en almindelig stegegryde.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kirsebærkompot med kirsch og mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!