![Tatarmad med chips](/images/show_images/2/2018/7/tatarmad-med-chips_1532611736826.png)
"Aamanns" er
en moderne dansk smørrebrødsforretning og restaurant i København. Her laves
moderne smørrebrød på hjemmebagt rugbrød. En af delikatesserne er en tatarmad
med ekstra lækkert tilbehør, som vi har ladet os inspirere af.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
15 min.
#
150 g friskhakket
tatarkød af oksekød
2 skiver groft
rugbrød
5·6 cornichoner
salt og friskkværnet
peber
1 tsk kapers
½ lille rødløg
2 spsk mayonnaise
2 stilke frisk
estragon
2 håndfulde
kartoffelchips
*
Form kødet til 2
flade bøffer, og læg en på hver brødskive.
Stik små stykker af
cornichoner ned i kødet.
Drys med salt og
peber, kapers og rødløgsringe.
Læg små klatter
mayonnaise på, og drys med estragonblade og chips.
Server straks.
INFO: Tatar er skrabet råt oksekød. Retten er opkaldt efter
det tyrkisk-talende folk, tatarerne. På fransk staver man tatar med et ekstra e
– altså 'tartar(e)', hvis ordet refererer til 'steak tartare' eller 'sauce
tartare', mens det er uden det ekstra r, hvis man taler om folkestammen. Staves
også tartar, fra det franske køkken.
![Tatarmad med chips](/images/show_images/2/2018/7/tatarmad-med-chips_1532611736834.png)
Den mest kendte tatarmad serveres med kapers, finthakket løg
og rå æggeblomme.