Logo

Urtekartofler gratinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Urtekartofler gratinerede

 

Fine kartofler som får et cremet dække med smag af urter - det er et godt tilbehør til kød og fisk eller en helt vegetarisk selvstændig ret.

• Anvend letmælk, kaffefløde og mager ost for at mindske fedtindholdet.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Urtekartofler gratinerede

1 kg faste kartofler, fx Bintje

1 løg

2 nelliker

1 laurbærblad

8½ dl letmælk

1½ dl kaffefløde

50 g smør eller margarine.

4 spsk hvedemel

1 fed hvidløg

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

1 knivspids reven muskatnød

1 knivspids cayennepeber

1 spsk friskpresset citronsaft

2 spsk reven parmesanost

1 bundt blandede, friske krydderurter

1 dl reven, mager ost

 

* Fremgangsmåde:

1 Skrub kartoflerne og kog dem møre med skal.

Pil løget og spæk det med nelliker og laurbærblad.

Bland mælk og fløde og varm det op.

 

2 Smelt fedtstoffet i en gryde og steg melet gyldent under omrøring.

Spæd med mælkeblandingen, lidt ad gangen og bring det i kog.

 

3 Pil hvidløget og pres det i.

Læg det spækkede løg i og krydr med salt, peber og lidt reven muskat.

Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 20 min.

Varm ovnen til 220 °C.

 

4 Si saucen gennem en fin si, smag til med cayenne og citronsaft og rør parmesanosten i.

Pil kartoflerne.

Skyl og hak urterne og bland dem i saucen.

 

5 Læg kartoflerne i et lavt, ovnfast fad.

Hæld urtesaucen over og drys med osten.

Bag i ca. 15 min. i ovnen.

 

Tips & råd

 

Urtekartofler gratinerede

Hvis du har en rest kartofler kan du udmærket anvende dem i denne opskrift.

Tern dem groft, gratiner dem i saucen og server!

 

Urtekartofler gratinerede

Sådan rører du i saucegryden for at forhindre at saucen sæt- ter sig fast i bunden: før piske- riset i ottetaller fra siderne og henover grydens midte.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 504 = kJ 2116

Kulhydrat 62 g Protein 19 g Fedt 20 g (36%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.223 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her