Logo

Zarzuela

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kogt hummer
24 levende blåmuslinger eller anden type muslinger
1 stor havtaske
225 g blæksprutteringe
1 spsk hvedemel
6 spsk olivenolie
12 store rejer
2 store milde løg hakket
4 fed hvidløg presset
2 spsk brandy
1 dåse hakket tomat
2 laurbærblad
1 tsk paprika
1 rød chilipeber renset og hakket
3 dl fiskebouillon
2 spsk mandler finthakkede
2 spsk frisk hakket persille
salt og friskkværnet peber
 

Brug en skarp kniv og del hummeren på langs.
Fjern maven og knæk klørene med en hammer.
Rens fisken, og skær den i passe stykker.
Skrub muslingerne, og kasser dem som ikke er friske eller ikke lukker sig under koldt vand.
Rens og del fisken i passende stykker.
Dyp fiskestykkerne og blæksprutteringene i krydret hvedemel.
Svits dem hurtig i varm olie på begge sider.
Rens rejerne.
Svits løg og ⅔ af hvidløget i 3 min.
Tilsæt brandy og tænd med en tændstik.
Når flammerne dør hen, tilsættes tomaterne, laurbærblad, paprika, chili og bouillon.
Lad retten syde i 5 min.
Tilsæt muslinger, læg låg på og lad det koge 3-5 min til muslingerne har åbnet sig.
Tag muslingerne op af gryden og kasser dem som ikke har åbnet sig.
Læg hummeren og fiskestykkerne i en ovnfast form.
Bland mandel med resten af hvidløget og persille, og rør i saucen.
Hæld saucen over retten, og lad det simre forsigtig i 5 min. til alt er gennemvarmet.
Tilsæt rejerne og lad retten stå lidt til.
Serveres med en grøn salat og varmt, hvidt brød til.

 
Tips: Zarzuela betyder ”opera lignende” eller operette, og denne klassiske fiskeret er lige så livlig og farverig som navnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.475 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her