Logo

Zurek med kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Zurek med kartofler

Barszcz Bialy - White Borsjtj
 

# Ingredienser

250 g suppeurter (gulerod, pastinak, sellerirod, porre)
250 g kielbasa / polsk pølse (se opskrift)
500 g kartofler
2 dl rugmel surdej
1-2 spsk hvedemel 
1 fed hvidløg
salt, peber og persilledrys
 
* Tilberedning
Kog en bouillon / fond af suppeurter og 6 dl vand.
Si grønsagerne fra.
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern kog i den let saltede fond.

Rør melet med et par spsk vand, og tilsæt bouillonen sammen med 
rugmel-surdejen og hvidløg knust med salt.

Skær pølsen i små stykker, tilsæt suppen og bring i kog.
Server med persilledrys og hårdkogte æg skåret i halve.
 
Rugmel surdej:
Mix ¾ kop rugmel med 2 dl forkogt/varmt vand i en skål.
Læg et viskestykke over og lad det stå lunt i 4-5 dage.
 
(navnet Zurek kommer af den tilsatte surdej: zur)
 
Tips: suppen kan smages til med fx. dild, peberrod, eddike, vinaigre, brun farin. 
Den "rigtige smag" afhænger af hvor i Polen man er.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.715 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her